agrft

Video vsebine

 

ZAJTRK Z AVTORJI
Na prvem Zajtrku z avtorji 19. Festivala slovenskega filma so se Bojana Bregar, Ana Šturm in Igor Prassel pogovarjali z ekipami filmov Jogi in škatla (režiser Áron Horváth), Nočna ptica (režiserka Špela Čadež) ter Nočno življenje (režiser Damjan Kozole, igralec Jernej Šugman).
 
Na drugem Zajtrku z avtorji 19. Festivala slovenskega filma so se Bojana Bregar, Ana Šturm in Igor Prassel pogovarjali z ekipami kratkih filmov Ljubezen je bolezen, Podlasica, Dober tek, življenje, Nisi pozabil, Seat, Princ Ki-ki-do: Balon. V studiu smo gostili tudi ekipo filma Pojdi z mano. Predstavila sta se še filma Ustava Republike Hrvaške ter Življenje je trobenta. Kot zadnjega so avtorji govorili o zdaj že razvpitem filmu Houston, we have a problem.
 
Na tretjem Zajtrku z avtorji 19. Festivala slovenskega filma so se Bojana Bregar, Ana Šturm in Igor Prassel pogovarjali z ekipami študijskih filmov Male ribe, Čas za večerjo, Svitanje, Gospod golob, Scarecrow cross. Predstavili sta se tudi ekipi kratkih filmov Srečno, Orlo! ter 2045. Kot zadnji so o nastajanju spregovorili ustvarjalci in nastopajoči v filmu Mladi levi ter režiser filma Ne grem na koleno.
 
Na četrtem Zajtrku z avtorji 19. Festivala slovenskega filma so se Bojana Bregar, Ana Šturm in Igor Prassel pogovarjali z avtorji študentskih filmov Odtisi, Ljubljana–München, V senci kletk je najhladneje ter Domov k spominu. Predstavile so se tudi ekipe kratkih filmov Selitev, Vsi smo tu že od nekdaj, Sotto. V studiu smo gostili še ustvarjalce filmov Pod gladino, Mama ter Nika.
FSF PRO
Strokovni program na 19. Festivalu slovenskega filma je otvoril AIPA strokovni posvet z naslovom: “Pravice so vaše!”. Posvet je vodil Metod Pevec, v debati pa so se mu pridružili še Ludvik Bagari, Nikola Sekulović, Peter Kep, Klemen Dvornik, Katarina Čas.
 
Predstavniki Slovenskega filmskega centra, Hrvaškega avdiovizualnega centra in Avdiovizualnega sklada Furlanije – Julijske krajine bodo predstavili uspešne zgodbe prvega leta pobude RE-ACT in spregovorili o njenem nadaljnjem razvoju. Udeleženci preteklih delavnic bodo predstavili svoje izkušnje in povratne informacije.
 
Slovenski producent in italijanska producentka sta na primeru svojih dokumentarnih filmov pokazala, kako lahko lokalna tematika prodre na globalni trg. Kako z izbrano temo, četudi je lokalna, vzbuditi zanimanje širše publike, kako jo predstaviti tujim vlagateljem, distributerjem, in jih prepričati, da pristopijo k projektu. Spregovorila sta tudi o tem, kakšne so promocijske strategije, ki so pomagale filmu do širšega občinstva.
NOVINARSKE KONFERENCE
V torek, 6. septembra, je v Slovenski Kinoteki v Ljubljani potekala tiskovna konferenca 19. Festivala slovenskega filma. Filmski program sta predstavila Igor Prassel in Nerina T. Kocjančič.
 
Ob koncu festivala se je v studiu Akademske televizije odvila še tiskovna konferenca, kjer se je Igor Prassel pogovarjal s strokovno žirijo festivala in dvema iz med nagrajencev, producentom in režiserjem filma Houstom, Imamo problem!, Boštjanom in Žigo Vircem
ZAKLJUČNA SLOVESNOST
Slavnostna podelitev nagrad vesna za najboljše filme in avtorje na 19. FSF v Portorožu.