014_Celo

Zadržujemo dih in gledamo filme

Kljub temu, da je sobota, na Festivalu ne počivamo, prej nasprotno: še vse do večera so na sporedu filmi, ki tekmujejo za nagrade, v zeleni dvorani potekajo zajtrki z avtorji in v kavarni je živahno.

 

Ob vsem tem pa že potekajo priprave na večerno podelitev nagrad, ko bomo izvedeli, kdo si je prislužil najvišjo oceno po mnenju gledalcev ter kateri filmi in njihovi ustvarjalci so prepričali žirijo.

 

Da bi čas hitreje minil, so kot rečeno tu filmi – zjutraj se je odvrtela Panorama VII, sledila bosta dokumentarna filma Nara Petrović = Človek (Boris Petkovič) in Selfie brez retuše (Vinci Vogue Anžlovar). Popoldanski spored je takšen: ob 16. uri kratki film Jana Cvitkoviča Ribolov in celovečerni film Marka Sosiča Komedija solz, ob 18. uri pa še celovečerni dokumentarni film Deckument: od rolke do skejta (Matej Lavka, Andro Kajzer, Miha Brodarič, Nina Vrhovec).

 

Vse današnje projekcije so v dvorani, zato naj vas muhasto vreme ne odvrne od obiska! Na toplem in v prijetnem objemu filmskih podob bomo skupaj dočakali večerno slovesnost.

 

Seveda pa si lahko podelitev v živo pogledate tudi prek AKTV,  doma za računalnikom ali z nami na malem velikem platnu, ki smo ga posebej za to priložnost postavili v avli Avditorija!