Ita_Rina

Večer posebnih projekcij

Petek je na FSF sinonim za uvod v filmski konec tedna, za vprašanja o tem, kdaj bodo znane odločitve žirije, za ugibanja, koga bo nagradilo občinstvo, kdo je navdušil žirije, kdo prejme nagrade, ter seveda za vse ostalo, kar festival ponuja: filme, pogovore, predavanja, predstavitve, druženja, posebne projekcije in glasbene dogodke.

 

Popoldne so najprej na sporedu kratki in študijski filmi, nato ob 16. uri celovečerec Pod gladino (Klemen Dvornik), ob 18. uri bomo najprej videli kratki animirani film Slovo (Leon Vidmar), za njim pa celovečerni film Vlada Škafarja Mama. Ob 20.30 se bomo iz dvorane selili v amfiteater, kjer se bo odvrtel celovečerni film Nika (Slobodan Maksimovič).

 

Večer bo nekaj posebnega, saj bomo v glavni dvorani najprej praznovali 20. obletnico Slovenske kinoteke, ki jo bomo obeležili s projekcijo filma Ita Rina – filmska zvezda, ki je zavrnila Hollywood (Marta Frelih), nato pa se bo dvorana preobrazila v koncertno prizorišče, v katerem se bo točno opolnoči začel kino-koncert Bratka Bibiča z naslovom Na domačem vrtu 3. Bratka (harmonika) bosta spremljala Eduardo Raon (harfa) in Vid Drašler (tolkala).