14141680_531623050375833_5739532103680596233_n

Strokovno in dokumentarno

Četrtkov program seveda prinaša – filme! Toda to še ni vse.

 

Po jutranjih Panoramah bo popoldne napočil čas za program Študijskih filmov, sledila pa mu bosta kratki in celovečerni koprodukcijski film I, v katerem si bomo ogledali filma Srečno, Orlo! Sare Kern in Družinski film Olma Omerzuja. Večer bo posvečen kratkemu in dokumentarnemu filmu, na sporedu bodo dokumentarci Mladi levi: polnost časa (Dejan Batoćanin), Ne grem na koleno (Dušan Moravec) in Moj narobe svet (Petra Seliškar), ter kratki film 2045 (Maja Prelog, Blaž Murn).

 

Tudi danes boste na AKTV lahko ujeli Zajtrke z avtorji in Strokovni program – že dopoldne vas čaka FSF PRO II: RE-ACT: Uspešne zgodbe iz Slovenije, Hrvaške in Furlanije-Julijske krajine, kasneje pa še FSF PRO III: Produkcija televizijskih in filmskih serij v Sloveniji.

 

Po strokovnem programu pa se bo popoldne v zeleni dvorani predstavila tudi nova platforma United Slavic Actors, ki je nastala iz potrebe po popolnejšem pregledu igralske ponudbe Jugovzhodne Evrope in bo na enem mestu združila vse igralce iz območja celotnega Balkana.