fsf2016_fb-cover-01

Razkrivamo filmski program in prejemnika Badjurove nagrade

čas je, da razkrijemo, kdo je letošnji prejemnik nagrade Metoda Badjure za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti! To je scenograf Dušan Milavec.

 

Po mnenju strokovne komisije, ki jo sestavljajo Nina Zagoričnik, Danijel Hočevar, Dušan Kastelic, Marko Japelj in Karpo Godina, Milavec “z izjemnim občutkom za vizualno k svojemu delu pristopa s posebnim estetskim in obrtniškim čutom. Njegovo delo ostaja neprecenljivo za številne generacije bodočih filmskih scenografov, ki jih je nesebično navduševal in uvedel v srž filmskega ustvarjanja. (…) Z nagrado Metoda Badjure za življenjsko delo slovenska filmska stroka izkazuje spoštovanje Dušanu Milavcu za njegovo neprecenljivo in vrhunsko ustvarjanje.”
Nagrado bomo podelili na otvoritveni slovesnosti 19. Festivala slovenskega filma, v torek, 13. septembra ob 20.00 v amfiteatru Avditorija Portorož.

Dušanu Milavcu se bomo na ta dan poklonili tudi s posebno projekcijo celovečernega filma Šumanović, komedija umetnika, ter otvoritvijo razstave, posvečene pregledu njegovega dela.

 

Več o prejemniku nagrade si lahko preberete tukaj.

 

Že danes pa razkrivamo tudi filmski program festivala!

 

Od torka do nedelje bo prikazanih 98 filmov (20 celovečercev, 13 srednjemetražnih in 65 kratkih filmov), v boj za vesne se bo letos podalo 52 filmov (14 celovečercev in 4 srednjemetražni in 34 kratkih filmov). Med celovečerci v tekmovalnem programu je 7 igranih filmov, 3 koprodukcije in 4 dokumentarni filmi.

 

URNIK filmskih projekcij vas čaka TUKAJ!

 

Vse podrobne informacije o filmih pa bomo dodali kmalu. Spremljajte nas!