Strokovna žirija

simon1

Simon Pintar

Simon Pintar zadnjih 15 let dela kot direktor fotografije. V Sloveniji je sodeloval z večino uveljavljenih režiserjev – kot direktor fotografije je med drugim z Miho Hočevarjem posnel celovečerni film Jebiga (2000) in z Metodom Pevcem Hit poletja (2008).

polona1

Polona Petek

Polona Petek je diplomirala iz primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani in nato nadaljevala študij na Univerzi v Melbournu, kjer je doktorirala iz filmskih študij. Predava na Oddelku za sociologijo ljubljanske Filozofske fakultete in na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani.

varja1

Varja Močnik

Varja Močnik je končala študij filmske in TV režije na ljubljanski AGRFT, čemur je sledilo življenje, posvečeno filmu. Po študiju je kot režiserka studijskih in terenskih oddaj več let delala tudi v različnih uredništvih TV Slovenija in kot asistentka, snemalka tona ali slike, montažerka in še kaj sodelovala pri različnih projektih drugih avtorjev.

sinisa1

Siniša Gačić

Siniša Gačić (1980) je leta 2013 končal študij filmske in televizijske montaže na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer trenutno končuje še študij televizijske režije. Leta 2014 je posnel svoj celovečerni prvenec Boj za, ki je na Festivalu slovenskega filma prejel nagrado vesna za najboljši celovečerni film.