Strokovni program

 
 

Za udeležbo na strokovnih dogodkih je potrebno poslati vnaprejšnjo prijavo na e-naslov info@ced-slovenia.eu najkasneje do 16.00 en dan pred dogodkom. Vsaka prijava naj
vsebuje ime, priimek in navedbo organizacije ter naslov strokovnega dogodka.
 
Vstop na vse strokovne dogodke je prost – vabljeni!

 

SREDA, 16. SEPTEMBER 2015,  RDEČA DVORANA
14.00-14.30
Živa Jurančič, vodja projekta, bo predstavila potek projekta, dosežene rezultate, odziv strokovnih delavcev v vzgojno-izobraževalnih zavodih in kinematografov ter predloge razvoja nacionalnega program filmske vzgoje v prihodnje.
 
14.30-15.00
Filmski festival Student Cuts je festival mladih filmskih ustvarjalcev, ki so na samem začetku svojih ustvarjalnih poti. Festival deluje kot platforma za povezovanje in sodelovanje različnih lokalnih okolij, od Finske prek Slovenije do Španije.
 
15.30-16.00
Štiri ženske, en mikrofon, preveč filmov, preveč hormonov je tagline za prvi slovenski podkast, ki je v celoti posvečen filmu in popularni kulturi. FilmFlow (www.filmflow.si) se v svojih oddajah posveča filmski produkciji, ki pri nas običajno ni deležna večje medijske pozornosti. Eno oddajo na mesec zato posveča tudi slovenski filmski sceni.
 
ČETRTEK, 17. SEPTEMBER 2015,  RDEČA DVORANA
15.00-17.00
Kako premagati aktualne izzive tradicionalne kinematografske distribucije z alternativnimi in inovativnimi pristopi h kroženju filmov? Na okrogli mizi bodo svoje izkušnje delili tako predstavniki domače kinematografije kot tudi priznani strokovnjaki iz držav širše regije ter Litve kot primerljive države.
 
PETEK, 18. SEPTEMBER 2015,  RDEČA DVORANA
11.00-13.00
Vprašanje režima pravic na AV delih je ključnega pomena za ustvarjalce, saj vpliva na njihova premoženjska upravičenja.
 
14.00-16.00
V drugem delu strokovnega srečanja se bomo dotaknili montažerjev, kostumografov, scenografov in drugih avtorjev prispevkov k AV delu.
 
SOBOTA, 19. SEPTEMBER 2015,  RDEČA DVORANA
11.00-14.00
Dogodek bo platforma za iskreno in argumentirano soočenje mnenj in pogledov, v katero smer voditi filmsko dejavnost v prihodnji petletki.
 
KANELA BAR
17.00-19.00
Vsi, ki delujemo na področju filma, zelo dobro vemo, kaj pomeni »dragocen filmski sodelavec«. Nagrado bomo vsako leto podelili eni ali enemu od njih, vsem pa se lahko ob tej priložnosti javno poklonimo in zahvalimo.

 

Predhodna prijava na ta dogodek ni potrebna!

 
 
 
 

SOORGANIZATORJI STROKOVNEGA PROGRAMA: