Spremljevalni program

 

CELOTEDENSKI SPREMLJEVALNI PROGRAM
Program Akademske televizije bo prvič v živo prenašal vsakodnevne zajtrke z avtorji (11.30), dnevne povzetke dogajanja na Festivalu – Preglednike (10.30) in filmski program (13.00), ki ga bodo sestavljali filmi, ki niso bili izbrani v redni program Festivala, ter arhivski filmi Slovenskega filmskega centra.
 
Na letošnjem festivalu bodo ob filmskem programu predvajane še tri posebne projekcije: Tea / Teah (torek ob 10.00), Nikogaršnja zemlja / No Man’s Land (torek ob 17.00) in Terra Magica (nedelja ob 19.30).
 
Tudi letos bomo na Festivalu slovenskega filma nadaljevali s filmskokritiško delavnico za dijake s primorskih šol. Vsakodnevna srečanja skupine prijavljenih dijakov v sproščenem festivalskem vzdušju bodo obsegala gledanje filmov in poglobljeno diskusijo z dijaki, oboje pa bo rezultiralo v pisanju filmske kritike.
 
Na razstavi, s katero se bodo Festival slovenskega filma, Slovenski filmski center in Slovenska kinoteka poklonili prejemnici Badjurove nagrade za življenjsko delo, bo predstavljeno dokumentarno fotografsko gradivo iz osebnega arhiva nagrajenke, arhivov Slovenske kinoteke, Slovenskega filmskega centra in drugih virov ter filmski plakati.
 
ČETRTEK, 10. SEPTEMBER IN PONEDELJEK, 14. SEPTEMBER 2015
Ta program sestavljajo Program slovenskih kratkih animiranih filmov (5–8 let), Celovečerni mladinski igrani film (9-14 let) in Program slovenskih kratkih filmov (14 let in več). Vsi programi vključujejo pedagoški pogovor z udeleženci.
 
SREDA, 16. SEPTEMBER 2015,  KANELA BAR
22.00
Video na plaži je tradicionalna sekcija mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, ki poletnemu zvezdnatemu nebu in blagim morskim sapicam v Izoli že leta zoperstavlja udarne kratkometražce mladih avtorjev iz Slovenije, sosednjih držav in širše.
 
PETEK, 18. SEPTEMBER 2015,  AMFITEATER
22.15
Na domačem vrtu v Portorožu bodo nastopili Bratko Bibič na harmoniki in vokalu, Matjaž Sekne na violini in violi ter Vasko Atanasovski na saksofonu in flavti.
 
SOBOTA, 19. SEPTEMBER 2015,  AMFITEATER
21.30
Vesne bomo tudi letos podeljevali na malce drugačen, še bolj razburljiv način, z roko v roki z glasbo. In to z “vitaminsko glasbo z visoko energijsko vrednostjo”, z Vasko Atanasovski Triom, ki je po izredno dobro sprejetih dveh albumih (Come with me in Feel) močno zaznamoval slovenski in tudi tuji glasbeni prostor.
 
NEDELJA, 20. SEPTEMBER 2015,  PRED AVDITORIJEM
10.00
V sklopu 18. Festivala slovenskega filma bo letos prvič organizirat tudi voden tematski kolesarski izlet z izhodiščem pri Avditoriju, osrednjem prizorišču festivala.