FSF_0013_pripraveWEB

V pričakovanju večerne otvoritve

Končno je napočil dan, ko Avditorij Portorož na široko odpre svoja vrata vsem ljubiteljem domače filmske produkcije! 18. Festival slovenskega filma se je končno začel!

 

Uradno ga bomo sicer otvorili šele zvečer, ob 19.30, ko bomo v amfiteatru Dunji Klemenc podelili Badjurovo nagrado in si gledali otvoritveni projekciji, filma Plavanje in Šiška Deluxe, a živahno je že zdaj.

 

Prve projekcije so v teku, filmske ekipe in obiskovalci se vrstijo, pred večerom se bodo začeli tudi tekmovalni programi. Ob 19. uri se bo v Beli dvorani Avditorija odprla razstava, posvečena prejemnici Badjurove nagrade.

 

Če razmišljate o tem, da bi nas obiskali, se ne obotavljajte: vreme je prijetno, filmski koluti se vrtijo, v novi festivalski kavarni Klasika v Avditoriju pa kuhajo odlične kavice (tudi tortice imajo) – skratka, vse je nared za to, da nas obiščete in se prepustite podobam na filmskem platnu in dogajanju ob njem!

 

Medtem pa lahko rešite Nagradni kviz o slovenskem filmu in se potegujete za telefon Samsung Galaxy S6, ki ga poklanja podjetje Telemach.