bibic

Kratki in koprodukcije za uvod v konec tedna

Danes slavimo filmska prijateljevanja. Amfiteater in glavna dvorana nocoj postajata prizorišče predvajanja koprodukcij.

 

Na sporedu bosta kratki eksperimentalni in celovečerni igrani koprodukcijski film The runner in Zenit, za njima pa še celovečerni igrani koprodukcijski film Kosec.

Pred tem pa cela kopica kratkih in dokumentarnih filmov, ki jih nikar ne zamudite!

 

Ste za kino koncert? Potem se nam pridružite na vrtu Hostla Europa ob Avditoriju, kjer vas bodo Bratko Bibič na harmoniki in vokalu, Matjaž Sekne na violini in violi ter Vasko Atanasovski na saksofonu in flavti popeljali čez filmsko-glasbeni projekt Na domačem vrtu.

 

Obveščamo vas tudi, da je v urniku v zadnjem trenutku zaradi nepričakovanih okoliščin prišlo do manjše spremembe v programu.

 

V nedeljo 20.9. ob 19.30 uri bomov okviru posebne projekcije namesto filma Terra Magica pokazali naslednji film:

 

Divji / Wild one, Jure Breceljnik, Slovenija, 2012, 75min.

 

Divji, dokumentarni film Jureta Breceljnika, je portret plezalca Philippa Ribièra. Prosto plezanje velja za enega najtežjih in najlepših športov. Za premagovanje vertikale je potrebna moč, inteligenca, odločnost in neizmerna volja po osvajanju stene, Plezalci imajo najbolj vsestransko razvito telo in Philippe Ribiere je eden izmed njih. Toda Philippe je drugačen od ostalih plezalcev. Rodil se je s sindromom Rubenstein-Taby. Njegovo telo je bilo ob rojstvu zelo iznakaženo, v štirih letih v bolnišnici je prestal 21 kirurških posegov na rokah in nogah. Po 33 letih osamljenosti se je odločil, da bo poiskal svojo biološko mater in pravi pomen ljubezni.